Typisch Tuinstad

In 2022 start in de Reimerswaalbuurt in Amsterdam Nieuw-West de bouw van het project Typisch Tuinstad. Hendriks C&PO ontwikkelt hier in samenwerking met Vink Bouw BV en Vireo Vastgoed 120 middendure huur- en 70 koopwoningen verdeeld over twee blokken. Het ontwerpen van de binnentuin, het Huis van de Buurt en functies in de plint van de nabijgelegen Osdorper Ban maken tevens deel uit van het plan. De kernwaarden van Typisch Tuinstad zijn: Groen, Ruimte en Betaalbaar.

Groen

Het is niet alleen de gezamenlijke binnentuin met kas die Typisch Tuinstad groen maakt. Ook aan de gevels en terrassen komt groen voor vogels en vlinders. De groene tuinstadgedachte van Mien Ruis vertaald naar 2020.

 

Ruimte

In Typisch Tuinstad komen eengezinswoningen, maisonnettes en appartementen. De oppervlakte van een woning is gemiddeld 105m2 en minimaal 70m2. Ruimte voor Amsterdammers, voor gezinnen en voor werk aan huis. De koopwoningen worden casco opgeleverd en er is de mogelijkheid samen een hele verdieping te kopen, geïnspireerd op een eerder project van Hendriks C&PO.

Betaalbaar

De 120 huurwoningen hebben een huurprijs tussen 700 euro en 1000 euro en voor het beheer worden drie coöperaties opgericht. De kern van de coöperatie is dat bewoners eigenaarschap voelen, doordat ze zeggenschap hebben over: de servicekosten, het beheer en woningtoewijzing. Een buurt om te wortelen en te groeien.  

 

    Hendriks C&PO B.V.

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.