De Flat, Kleiburg

In 2011 redde Consortium DeFlat, bestaande uit Hendriks C&PO, Hollands Licht, Vireo Vastgoed en Kondor Wessels, één van de laatste honingraatflats in de Bijlmer van de sloop. Het Consortium initieerde een succesvolle transformatie van 500 sociale huurwoningen naar kluswoningen. In 2017 werd Kleiburg bekroond met de Mies van der Rohe Award. Kernwaarden in dit project waren: Betaalbaar, Klussen en Ondernemerschap.

Betaalbaar

In Kleiburg was het mogelijk om vanaf 66.000 euro (inclusief afgekochte erfpacht) een casco appartement te kopen. Hierdoor vonden in minder dan 2 jaar tijd 500 Amsterdamse huishoudens een betaalbare koopwoning in Amsterdam.

Klussen

Onder het motto: ‘Wij knappen de buitenkant op, achter de voordeur doe je het zelf’, werden de huizen verkocht als klushuizen. Kopers konden zelf aan de slag, maar ook alles door de aannemer laten doen. Op kijkdagen gaf het team klusadvies en een indicatie van de afbouwkosten. 

Ondernemerschap

Met het vernieuwende concept van kluswoningen is er een nieuwe doelgroep naar de Bijlmer getrokken. Jonge gezinnen, ondernemers, creatievelingen, doe-het-zelvers. De oneindige mogelijkheden van Kleiburg hebben geleid tot mooie initiatieven zoals het van Buurenhuis en het Kleiklooster.

Hendriks C&PO B.V.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.