Nieuws

"Een cascowoning kopen in Amsterdam is een unieke kans"

Mei 2021 @ www.typischtuinstad.nl

Als ontwikkelaar is Hella Hendriks van begin tot eind betrokken bij Typisch Tuinstad. Wat maakt Typisch Tuinstad volgens haar zo bijzonder? Hendriks vertelt over de ambities op het gebied van ruimte en betaalbaarheid. Ook legt ze uit wat de voordelen zijn van het kopen van een cascowoning en vertelt ze wat co-living kan bieden.

Typisch Tuinstad brengt diversiteit aan Osdorper Ban

Maart 2021 @ Vernieuwingskrant Gemeente Amsterdam

Het team van Typisch Tuinstad, een samenwerking tussen Vink Bouw BV, Vireo Vastgoed, Hendriks C&PO (bouw en ontwikkeling), M3H architecten en DS Landschappers (ontwerp woningen en tuin), heeft een plan gemaakt voor de bouw van de blokken 4 en 5. Hier komen 190 woningen en voorzieningen aan de Osdorper Ban inclusief twee ruime groene binnentuinen.

Eerste bewoners nemen hun intrek in de Rijnhaven in Alphen

December 2020 @ Alphens Nieuwsblad

Op 15 mei vorig jaar sloeg hij de eerste paal en op 2 december jl overhandigde wethouder Van As van Alphen aan den Rijn de eerste bewoners van DOK2404 een bierpakket van Brouwhuis aan de Werf. Met de oplevering van DOK2404 heeft de transformatie van de Rijnhaven zijn eerste mijlpaal bereikt: er wordt gewoond aan de havenkant.

190 nieuwe woningen in Reimerswaalbuurt Amsterdam Nieuw-West

Juni 2020 @ Nul20

De bouwcombinatie Vink Bouw, Vireo Vastgoed en Hendriks CPO heeft de tender voor de Reimerswaalbuurt in Amsterdam gewonnen. Voor de blokken 4 en 5 hebben zij samen met M3H architecten en DS Landschapsarchitecten het plan Typisch Tuinstad met 190 nieuwe woningen ontworpen.

Bouw DOK2404 in Rijnhaven gestart

Juni 2019 @ Alphens.nl

De sloop van het voormalige pand van Wortman en het buurpand op de hoek van de Energieweg en de Nijverheidsweg is afgerond. Nu is de volgende stap gezet: wethouder Gerard van As werkte 19 juni 2019 de “eerste paal” voor het DOK2404 aan de Alphense Rijnhaven-Oost de grond in.

Prize Winner Mies van der Rohe Award 2017

2017 @ Miesarch.com

De Flat is an innovative renovation of one of the biggest apartment buildings in the NL called Kleiburg, a bend slab with 500 apartments, 400 meter long, 10 + 1 stories high. Consortium De FLAT rescued the building from the wracking ball by turning it into a Klusflat meaning that the inhabitants renovate their apartments by themselves.

Gerenoveerde 'klusflat' in Amsterdamse Bijlmer grote winnaar Dutch Desgin Awards

Oktober 2017 @ Volkskrant

Gerenoveerde 'klusflat' in Amsterdamse Bijlmer grote winnaar Dutch Desgin Awards

"Verandering komt nooit alleen"

Juli 2017 @ Nieuwsbrief Rijnhaven

Arjen Wortman over de transformatie van Wortman Meubelen naar DOK2404.  "Toen ik het kocht had ik nog helemaal niet nagedacht dat het ooit woningen zouden kunnen worden. Wat me aansprak was wel dat ik het een mooie plek vond, en dat vind ik het nog steeds", aldus Arjen. 

Colossal Amsterdam housing block brought up to date with customisable apartments

Maart 2017 @ Dezeen Magazine

Dutch studios NL Architects and XVW Architectuur have renovated one of the largest apartment buildings in the Netherlands, restoring the repetitive gridded facades of the 1960s block but leaving the flats bare for residents to customise.

Ikben020 begint een klooster in Zuidoost

Juli 2014 @ AT5

Ik woon in Zuidoost, aan de Gaasperplas en ga in de klusflat Kleiburg wonen om een klooster te beginnen.  Een plek om op adem te komen, onderdak te vinden of deel te nemen aan gebeden.

Kleiburg slijten of slopen wordt strop voor Rochdale

Januari 2012 @ Parool

Het slopen van Kleiburg zal ruim 22 miljoen euro kosten. Dat blijkt uit een brief van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) aan de eigenaar van de klassieke Bijlmerflat, woningcorporatie Rochdale.

Bijlmerflat te koop voor 1 euro

Januari 2011 @ Parool

AMSTERDAM - Te koop voor één euro: een klassieke Bijlmerflat met vijfhonderd woningen in slechte staat. Woningcorporatie Rochdale zegt de flat Kleiburg voor een symbolisch bedrag te willen overdragen aan iedere serieuze projectontwikkelaar.

Hendriks C&PO B.V.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.