DOK2404 Fase 2

In december 2020 is DOK2404 (Fase 1), de eerste ontwikkeling in transformatiezone Rijnhaven, opgeleverd. Hendriks C&PO en partners hebben inmiddels de omgevingsvergunning voor een tweede ontwikkeling ingediend: DOK2404 Fase 2. In 2021 worden 18 huur appartementen en drie koop eengezinswoningen gerealiseerd aan de kade van de Rijnhaven. Kernwaarden in dit project zijn: Stads wonen, Gebruik van het water en Alphen terug naar de Rijn.

Stads wonen

De appartementen bevinden zich aan de straatkant. Op de begane grond is er mogelijkheid voor werkruimte aan huis of gemeenschappelijke functies. Hierdoor creëert het team het karakter van een levendige Stadstraat. De eengezinswoningen aan de waterkant hebben een verhoogd terras met een bordestrapje naar de kade, waardoor ze ogen als moderne grachtenpanden.

Gebruik van het water

Bewoners van DOK2404 Fase 1 en 2 kunnen elkaar ontmoeten op het binnenterrein of aan de kade. Door de Energieweg en kade met elkaar te verbinden door middel van een pad, worden de plandelen aan elkaar gesmeed.  De wandelpromenade met zitplekken aan de waterkant bieden genoeg ruimte voor recreatie.

Alphen terug naar de Rijn

Onder dit motto is Ruimtemaken begonnen met het realiseren van projecten in transformatiezone Rijnhaven. Hiervoor liet het team o.a. een stedenbouwkundige schets maken door bureau Urhahn uit Amsterdam. Ook is Ruimtemaken de drijvende kracht achter de gebiedsmarketing van www.meeraanrijnhaven.nl

Hendriks C&PO B.V.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.