DOK2404 Fase 1

In het transformatiegebied Rijnhaven (Alphen aan den Rijn) ontwikkelt Hendriks C&PO samen met partners Theo Dohle en Harvey Otten (Ruimtemaken BV) een woongebouw met 29 appartementen en een bedrijfsruimte. Deze eerste ontwikkeling in de Rijnhaven is eind 2020 opgeleverd. De kernwaarden voor DOK2404 zijn: Nieuw woonmilieu, Gebruik van het water en Co-creatie.

Nieuw woonmilieu

Met DOK2404 is de eerste stap in de transformatie van bedrijvenzone naar woongebied in de Rijnhaven gemaakt. Op dit moment werkt het team aan een tweede en derde plan in de Rijnhaven. Ook is Ruimtemaken de drijvende kracht achter de gebiedsmarketing van Meer aan Rijnhaven. Appartementen in een stedelijke setting en wonen en werken in een mix. Dat is voor de groeikern Alphen een nieuw milieu.

Gebruik van het water

Onder het motto ‘Alphen terug naar de Rijn’ werd in opdracht van Ruimtemaken BV voor de Rijnhavenzone een stedenbouwkundige schets gemaakt door bureau Urhahn uit Amsterdam. Het water speelt hierin een prominente rol. De toekomstige bewoners hebben prachtig uitzicht over het water, maar de gemeente en het team vonden dat ook niet-bewoners van het water moeten kunnen genieten. Daarom komt er een wandelpromenade met zitplekken aan de waterkant. 

Co-creatie

Op de plek waar nu gebouwd wordt, had Arjen Wortman voorheen zijn meubelmakerij. Hella Hendriks kwam met hem in gesprek en samen bedachten ze de eerste contouren voor herontwikkeling. Wonen in een industriële zone is nieuw voor Alphen aan de Rijn. Het team is daarom vroeg in gesprek gegaan met belangstellenden. De contouren van het appartementengebouw zijn bedacht door Ruimtemaken BV. Met behulp van verschillende bewonerpanels zijn de plannen voor DOK2404 geconcretiseerd.  

    Hendriks C&PO B.V.

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.